DVA PODSEĆANJA: Promene životnog ritma

Za dane koji su pred nama imamo dva podsećanja. Oba se odnose na promene u svakodnevnom ritmu života svih nas i najavljuju nam nastupajuću zimu.

U noć subota na nedelju prelazimo na zimsko računanje vremena. Vreme u 3:00 računa se kao 2:00. I pored toga što se i u Evropskoj uniji vode diskusije oko toga da se ukine ovaj prelazak i da se koristi samo “jedno vreme”, stvari još uvek stoje ovako kakve su sada. Dakle, ne zaboravite da za vikend pomerite sad u nazad.

Takođe, krajem meseca će svi vozači motornih vozila biti u obavezi da na svoje četvorotočkaše stave zimske pneumatike. Naime, Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima nalaže da od 1. novembra do 1. aprila sva vozila u Srbiji moraju biti opremljena zimskom opremom, ako su zbog vremenskih uslova na kolovozu sneg, led ili poledica. Ipak, zbog visokih temperatura za ovo doba godine, međutim, neće biti pisanja kazni, tako da dok vremenski uslovi dozvoljavaju, vozači svoju vožnju mogu produžiti i sa letnjim gumama.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content