Dva zlata za Mariju Sudimac u Haskovu

Na turnir uEvropskog kupa za igrače do 17 godina, Kassabian Brothers Bulgarian U17 International 2018, koji je održan u Haskovu, reprezentativci Srbije osvojili su dva zlatna, dva srebrna i jedno bronzano odličje.

Marija Sudimac je nastavila niz izvanrednih rezultata na internacionalnoj pozornici, osvojivši u Bugarskoj dva trofeja i tako se na najlepši način oprostila od ove uzrasne konkurencije. U srpskom finalu ženskog singla u Haskovu savladala je svoju reprezentativnu koleginicu Saru Lončar (2:0), kojoj je tako pripalo srebro.

Do okršaja za zlato Sudimčeva je bila bolja od Grkinje Luise Marije Pavlidou (2:0), te Bugarki Tanje Zlatanove (2:0) i Mihaele Ivanove (2:0), dok je Lončareva na putu ka finalu savladala Bugarku Krasimiru Bogdanovu (2:0), Grkinju Atanasiju Paulinu Vlahantoni (2:0), njenu sunarodnicu Rafailu Mertzemeki (2:0) i Bugarku Gerganu Pavlovu (2:0).

Perfektno izdanje na ovom turniru njih dve su zaokružile titulom u ženskom dublu. U okršaju za najsjajnije odličje bile su bolje od domaćeg para Tanja Zlatanova, Mihaela Ivanova (2:0). Prethodno je naš ženski dubl u četvrtfinalu očitao lekciju Jeni Jelevoj i Viktoriji Vatevoj iz Bugarske (2:0), a u polufinalu je uzeo meru grčkom paru Antonia Petroula Vlačantoni, Anastasija Paulina Vlačantoni (2:0).

U muškom singlu Sergej Lukić je stigao do vicešampionske titule. Nakon pobeda protiv Rusa Kirila Bunkova (2:0), Turčina Hasana Berkaja Gunbaza (2:1) i Junasa Emrea Karakasa iz Turske (2:0), u finalu je naš reprezentativac poražen od Rusa Egora Velpa (2:0).

Četvrto odličje u Hakovu delo je Mihajla Tomića i Lončareve. Naš mešoviti dubl je u četvtfinalu bio ubedljiv protiv Tolga Tasima i Petje Ivanove iz Bugarske, ali je u borbi za finale poražen od od Turaka Hasana Berkaja Gunbaza i Kagle Ezajildiz (2:0), pa je turnir zavšio sa bronzanom medaljom.

FOTO: Badminton savez Srbije

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content