Fabrika maziva izvozi motorna ulja u Rusiju

Fabrika maziva iz Kruševca sklopila je ugovor sa ruskom kompanijom „Šintorg“ iz Lipecke oblasti o izvozu motornih ulja u vrednosti od milion evra.

Saradnja naše dve kompanije započela je prošle godine i već je ostvarena razmena robe u vrednosti od 500.000 evra. Sada je nastavljamo i planiramo do kraja naredne godine izvoz motornih ulja u Lipecku oblast u vrednosti od milion evra. FAM u svom proizvodnom programu ima više od 400 proizvoda tako da u perspektivi možemo računati na izvoz i drugih proizvoda. – kazao je Vladica Petrović, direktor Fabrike maziva.

Vladica Petrović i Pavel Verenikin nakon potpisivanja ugovora FOTO: S. Milenković
Vladica Petrović i Pavel Verenikin nakon potpisivanja ugovora FOTO: S. Milenković

Pavel Verenikin, vlasnik „Šintorga“, ističe da proizvodi FAM-a zadovoljavaju zahteve probirljivog ruskog tržišta.

Više od godinu dana sarađujemo sa FAM-om i u kratkom roku shvatili smo da su njihovi proizvodi najvišeg kvaliteta, da konkuršu svetskim brendovima. Što se tiče cene to je očigledna prednost srpskog proizvođača. Odnos cene i kvaliteta je takav da odgovara zahtevima kupaca. U našem kraju je jak metalurški kompleks, poljoprivreda je razvijena a FAM ima veliku paletu proizvoda tako da ima puno prostora za širenje saradnje. – naglasio je Verenikin koji je obišao i laboratoriju za kontrolu kvaliteta Fabrike maziva u koju je uloženo tri miliona evra.

Vladica Petrović naglašava da je rusko tržište veoma zahtevno.

Mi plasiramo najkvalitenija motorna ulja u Lipecku oblast. U Rusiji ne može da se plasira loš proizvod. Rusko tržište prihvata samo najkvalitetnija motorna ulja za najmodernije automobile. Bili smo tamo, videli šta se vozi i uspeli da izađemo na to tržište. Svesni smo da FAM mora agresivnije da nastupi. Trenutno intenzivno radimo na redizajnu ambalaže i marketingu kako bi naš nastup na ruskom tržištu bio još upečatljiviji. – dodaje Petrović.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content