FEŠT ULAZI U ZAVRŠNICU: “Mečkino dete” za razumevanje inkluzije i interkulturalnosti

Sedmog dana Festivala školskog teatra predstavila se Osnovna škola “Branko Radičević” iz Bivolja predstavom “Mečkino dete”.

Dijana Kitanović, profesorka razredne nastave, je zajedno sa svojim timom koleginica nastupila na FEŠT-u po treći put.

-Sve ovo je bio timski poduhvat i timski projekat, u njemu su učestvovale 3 učiteljice, pedagoške asistentkinje, a dosta pomoći smo dobili i od roditelja, rekla je ona.

U potrazi za nečim zanimljivim, novim i neviđenim, ova grupa je došla do usaglašavanja teme predstave.

-Odabrali smo predstavu koja svojom sadržajnošću upoznaje decu sa interkulturalnošću, inkluzijom. Njome su provučeni motivi o negovanju biljaka i životinja, ljubav prema drugim ljudima; sveobuhvatna celina koja je puna pozitivne energije.Sam proces rada trajao je oko 2 meseca, radili smo dosta van nastave; prethodne godine smo takođe nastupali, te nam je ovo ponovno ustupanje učinilo veliko zadovoljstvo.

Na sceni je bilo 37 – oro glumaca iz područnog odeljenja u Dedini a sala nije imala dovoljno mesta za svu publiku.

Sami utisci vezano za rad su pozitivni, nebitno koliki je napor ili koliko se u nekim trenucima čini teško – veliko nam je zadovoljstvo i zaista gajimo ljubav prema deci i radu sa njima.

Naše je da uživamo u izvođenju predstave, jer, pored svega, mi smo jedna velika i vesela ekipa. Želimo da pošaljemo poruku da treba da volimo i poštujemo jedni druge. Treba voleti prirodu i životinje, a treba čuvati i štititi našu planetu, dodala je Dijana Kitanović za kraj.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content