GODIŠNJA PRIZNANJA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA: “Bora Mihailović” Zoranu Karajiću

Godišnju nagradu Kruševačkog pozorišta za glumačko ostvarenje podelili su Dejan Tončić i Nikola Rakić.

Dejan Tončić je nagradu dobio za izuzetno glumačko ostvarenje u predstavi ”Zvonar Bogorodičine crkve”, za ulogu Kvazimoda, za koju je dobio nagradu za najboljeg glumca na festivalu “Mali Joakim” u Užicu.

Nikola Rakić je nagradu zaslužio za izuzetna glumačka ostvarenja u predstavama “Zvonar Bogorodičine crkve”, “Animals”, “I svaki put kao da je prvi” i “Hronika palanačkog groblja”.

Nagrada ”Bora Mihailović” za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije u 2018. godini dodeljena je Zoranu Karajiću.

Karajić je pionir obnovljenog kruševačkog pozorišnog profesionalizma i njegov dosledni predstavnik i glasnik više od pola veka, širom cele Srbije. Mnogobrojna i značajna glumačka ostvarenja u pozorištu, na filmu i televiziji, kao i nagrade koje su mu ova ostvarenja donela, dokazuju Zoranovu darovitost za glumu i potvrđuju da je grad Kruševac, zaista rasadnik talenata za dramske umetnosti. Bio je prvak drame u Kruševačkom, Užičkom i Šabačkom pozorištu i igrao je na svim scenama u Srbiji i šire. Kao dugogodišnji uspešni upravnik Šabačkog pozorišta, zaslužan je za osnivanje značajnog festivala ”Pozorišno proleće” u Šapcu”, navodi se u obrazloženju Komisije za dodelu godišnjih nagrada i priznanja u sastavu: Radoslav Pavlović (predsednik Upravnog odbora Kruševačkog pozorišta), Branislav Nedić (direktor Kruševačkog pozorišta) i Momir Dragićević, član Gradskog veća.

Godišnju nagradu za izuzetne radne rezultate u 2018. godini dobio je Aleksandar Vuković.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content