“Help” podržava marginalizovane grupe u Trsteniku

Opština Trstenik i organizacija „Help“ potpisaće danas ugovor o saradnji na projektu “Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji”.

Projekat za jedanaest opština i gradova, ukupne vrednosti 1.820.295 evra, finansiraju Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“, a sprovodi „Help“ u saradnji sa ciljnim gradovima i opštinama. Vrednost dela aktivnosti na teritoriji Opštine Trstenik iznosi 77.655 evra, dok Opština sufinansira iznos od 3.555 evra.

Najmanje 20 pojedinaca biće podržano grantovima u opremi za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti u pojedinačnim vrednostima od 1.500, 2.400 i 3.600 evra.

Pored grantova u opremi, podrška smanjenju siromaštva podrazumeva i organizaciju događaja radi umrežavanja relevantnih aktera i partnera u sferi zapošljavanja, organizaciju poslovnih i stručnih obuka prema potrebama korisnika grantova, studijske posete i usluge poslovnog mentoringa.

Projekat „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji“ sprovodi nemačka organizacija Help-Hilfe zur Selbsthilfe e.V. a finasira Švedska agencija za međunarodnu saradnju “Sida”. Ukupna vrednost projekta je 1.820.295 evra, i realizuje se od maja 2014. do avgusta 2017. godine, u Leskovcu, Kraljevu, Kruševcu, Obrenovcu, Požarevcu, Prijepolju, Prokuplju, Trsteniku, Vladičinom Hanu, Vlasotincu i Vranju.

Cilj projekta je da se olakša integracija marginalizovanih Roma i drugih socijalno ugroženih grupa stanovništva i smanjenje siromaštva ciljnih grupa. Poseban cilj je da se omogući Romima, a posebno Romkinjama i mladim ljudima, kao i drugim ugroženim grupama stanovništva, lakši pristup tržištu rada.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content