IN MEMORIAM: Gordana Jevđić (1968 – 2022)

Posle kraće bolesti 5. marta u 54-oj godini života preminula je novinarka Gordana Jevđić.

Rođena je 4. maja 1968. godine u Kruševcu. Osnovnu školu završila je u Trsteniku, a Filološku gimnaziju u Beogradu. Završila je Visoku poslovnu školu, potom diplomirala na Fakultetu za menadžment – smer Ekonomija i pohađala Master studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

U medijima radi od 1993. godine, najpre kao reporter i voditelj na beogradskoj radio stanici “Studio B”, zatim kao novinarka i voditeljka na trsteničkom radiju “48”.

Od 1996. do 2015. godine radila je u JP RTV Trstenik na različitim pozicijama. Obavljala je funkciju urednika radija i šefa deska zajedničke radio i TV novinarske redakcije. Bila je urednik informativno-političkog programa i prezenter vesti televizije Trstenik.

Kao urednik-voditelj informativnog programa televizije intervjuisala je vodeće političare Srbije. Snimila je takođe brojne emisije razgovarajući sa mnogim domaćim i stranim relevantnim ličnostima iz sveta politike, diplomatije, kulture, sporta itd. Takođe je za potrebe televizijskog emitovanja prevodila informativne priloge stranih televizija, adaptirala i montirala dokumentarne emisije.

U oblasti radio novinarstva autor je brojnih emisija koje su se bavile temama iz ekonomije i turizma. Takođe je autor više desetina putopisnih reportaža koje su snimane u gradovima i turističkim centrima zemalja u regionu i Evropi, emitovanih na programu TV Trstenik i drugih lokalnih i regionalnih televizija.

Dugo godina radila je i kao dopisnik ANEM-a, radija i televizije B92. Takođe je duže vreme bila dopisnik drugog programa Radio Beograda – redakcije za kulturu. Objavljivala je autorske tekstove u mesečniku srpske dijaspore u Arizoni “Serbiantimes Arizona”.

Usavršavala je svoje znanje na obukama eminentnih medijskih kuća i pohađala seminare značajnih domaćih i inostranih organizacija (BBC, Deutsche Welle, Švedski helsinški komitet, IREX, ANEM, UNS). Bila je angažovana kao savetnik za medije u nekoliko projekata različitih nevladinih organizacija.

Član je Udruženja novinara Srbije i Međunarodne asocijacije novinara.

Slušaoci, gledaoci i kolege će pamtiti njen izuzetan profesionalizam, a prijatelji njenu blagu prirodu, jednostavnost i iskrenost u prijateljstvu.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content