INFO DAN U NSZ: Podrška za povratnike iz inostranstva i teže zapošljiva lica

0

Edukativni centar Kruševac i Razvojni Biznis Centar Kragujevac danas organizuju Info dan  za povratnike iz inostranstva i druge teže zapošljive grupe na tržištu rada sa teritorije Šumadije i Zapadne Srbije i Južne i Istočne Srbije za učešće u Programu „Radna praksa u kompanijama za povratnike i druga teže zapošljiva lica’’.

Info dan će biti održan u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Kruševac (Balkanska 33) od 12:00 do 13:00 časova.

Javni poziv za povratnike i druga teže zapošljiva lica je deo programa ’’Radna praksa u kompanijama za povratnike i druga teže zapošljiva lica’’. Program je deo projekta ’’Podrška integraciji na tržište rada povratnika i drugih teže zapošljivih grupa kroz sticanje nedostajućih veština za tržište rada’’, koji partnerski sprovode Razvojni biznis centar Kragujevac i Edukativni centar Kruševac, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) GmbH, u okviru programa „Program migracija za razvoj (PME)“. Program PME deo je globalne inicijative „Povratak do novih mogućnosti”, Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Program podrazumeva plaćenu radnu praksu u trajanju od 2 meseca za nezaposlena lica, i to: povratnike iz inostranstva i teže zapošljive grupe na tržištu rada, kod poslodavaca koji imaju potrebu za novim zapošljavanjem u određenim zanimanjima i priliku za zasnivanje radnog odnosa.

Javni poziv je namenjen povratnicima iz inostranstva, odnosno osobama kojeviše ne ispunjavaju uslove za ulazak na teritoriju druge države ili boravak u njoj i drugim teže zapošljivim licima (mladi, žene, Romi, dugoročno nezaposlena lica, korisnici socijalne pomoći, mladi koji izlaze iz hraniteljskog smeštaja, mladi koji nisu u obrazovanju niti rade (NEET), lica bez ili sa niskim kvalifikacijama, nezaposlena lica iz ruralnih sredina, žrtve porodičnog nasilja, lica sa invaliditetom). Uslov za učešće u programu je takođe, da kandidati budu nezaposleni.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

fifteen + 9 =

Skip to content