ISTRAŽIVANJE DEMOSTATA: I pristalice SNS podržavaju ekološke proteste

Ekološke proteste podržava 14 odsto pristalica Srpske napredne stranke i sličnih, a na drugoj strani 68 odsto pristalica koalicije Stranke slobode i pravde i drugih, kao i 65 odsto pristalica zeleno-leve koalicije, pokazuju četiri istraživanja Demostata u protekla četiri meseca.

Sociolog i istraživač Demostata Srećko Mihailović za nedeljnik Vreme ukazuje da punu pažnju treba obratiti na politički potencijal podrške ekološkim protestima, jer činjenica da proteste podržava dve petine Beograđana i nešto više od trećine građana Srbije, kao i svaki sedmi pristalica vladajućih stranaka, nije zanemarljiva.

Prema istraživanju najavljene izborne orijentacije za parlamentarne izbore, među izborno opredeljenim ispitanicima, 55 odsto podržava vladajuće stranke – SNS, SPS i ostale, 16 odsto koaliciju u kojoj su SSP, DS, PSG i Narodna stranka, devet odsto Zeleno-levi blok, DSS i POKS su na sedam odsto, a Dveri i Zavetnici su na pet odsto.

Kada je reč o izbornoj orijentaciji izborno opredeljenih birača za beogradske izbore, vladajuće stranke imaju podršku 46 odsto, opozicija oko SSP 22 odsto, Zeleno-levi blok je na 13 odsto, DSS i POKS na četiri odsto, a Dveri i Zavetnici na pet odsto podrške.

Izvor: Demostat.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content