Iz “14. oktobra” odlazi još 755 radnika

Ministarstvo privrede uplatilo je IMK „14. oktobar“ 425.000.000 dinara za realizaciju socijalnog programa. Nakon razduživanja u preduzeću će ostati 31 radnik.

U "14. oktobru" ostaće 31 radnik
U “14. oktobru” ostaće 31 radnik

– Za najnoviji socijalni program prijavilo se 755 radnika. Dobili smo informaciju da će isplata novca i razduživanje početi u ponedeljak, 20. jula. Pošto se radi o velikoj grupi očekujemo da razduživanje bude završeno do kraja jula. Tada ću u fabrici ostati samo 31 radnik. – rekao nam je Dejan Mutavdžić, predsednik UGS „Nezavisnost“.

Od 1. avgusta „14. oktobar“ će praktično morati da zaustavi proizvodnju i stavi katanac na kapiju.

– Nemamo predstavu šta će biti posle 31. jula, jer kompletan menadžment, na čelu sa generalnim direktorom i članovima izvršnog odbora, takođe upisao socijalni program. Pitanje je i ko će obezbeđivati fabriku jer se radi o kompleksu površine 60 hektara a ostaju samo dva radnika Službe obezbeđenja. – dodaje Mutavdžić.

IMK „14. oktobar“ se nije našao na spisku 17 preduzeća koje država štiti od poverilaca pa je podnet zahtev Privrednom sudu za pokretanje predstečajnog postupka. Dug ovog preduzeća, koje je nekada zapošljavalo 8.000 radnika, premašuju 110 miliona evra.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content