Kruševljani na Letnjim igrama Specijalne Olimpijade u Los Anđelesu

U delegaciji Srbije, koja će učestvovati na Letnjim igrama Specijalne Olimpijade u Los Anđelesu, biće i 15 Kruševljana, članova Sportskog društva “Palestra”.

Članovi "Palestre" putuju na Letnje igre Specijalne Olimpijade u Los Anđeles
Članovi “Palestre” putuju na Letnje igre Specijalne Olimpijade u Los Anđeles

Sedam članica “Palestre” predstavljaće Srbiju u Unified fudbalu u konkurenciji devojaka. Četvoro Kruševljana će se takmičiti u plivanju, jedan u odbojci, a uz njih će biti i troje trenera. U ekipama Srbije više predstavnika od Kruševca imaće samo Pančevo.

– Radujem se jer ću prvi put leteti avionom, videti Ameriku i upoznati nove drugare. – kaže o putu u Los Anđeles plivač Kristijan Misini.

Nevena Anđelković je članica reprezentacije Srbije u Unified fudbalu.

– Letnje igre Specijalne Olimpijade su veliki izazov za sve nas. Veliko je zadovoljstvo igrati za Srbiju. – kaže Nevena koja fudbal trenira osam godina.

Grad Kruševac je odlazak svojih sportista sa posebnim potrebama pomogao sa 100.000 dinara i obezbeđivanjem prevoza do aerodroma i nazad.

– Iz Kruševca krećemo narednog ponedeljka uveče, a do Los Anđelesa letimo preko Moskve. U delegaciji Srbije biće 109 članova, od toga 89 sportista. Sa nama putuje i Vanja Grbić, globalni ambasador Specijalne Olimpijade za odbojku. Po dolasku u Ameriku, pre početka takmičenja, bićemo smešteni u gradu Četsvort u kojem ćemo provesti tri dana. – kazala nam je Mirela Milojević, predsednica Sportskog društva “Palestra”.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content