IZ NAPRETKA PORUČUJU: “Napad nije imao rasističku pozadinu!”

Povodom incidenta koji se sinoć dogodio u blizini Pionirskog parka u Kruševcu, kada su napadnuti
fudbaleri Ibrahim Ndaje i Semjuel Baha, FK Napredak je izdao saopštenje.

Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje svaki napad, pritisak,  nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbednosti ljudi. Osuđujemo svaki čin nasilja ikada, igde i prema bilo kome i jednostavno ga  smatramo neprihvatljivim. Napad na naše fudbalere je delo huligana, koji će u skladu sa Zakonom odgovarati za delo koje su počinili.

Napad nije imao rasističku pozadinu.

Ujedno se zahvaljujemo brzoj i pravovremenoj reakciji priprednika  Ministarstva unutrašnjih poslova policijske uprave Kruševac, koji su  maksimalno profesionalno reagovali, i učinili sve da se počinioci ovog gnusnog dela pronađu, kao i da se naši igrači koliko,toliko osećaju  sigurno i bezbedno.

Ujedno se zahvaljujemo svim navijačima Fudbalskog kluba Napredak,  građanima Kruševca, i cele Srbije koji su najopštrije osudili ovaj čin i dali svoju maksimalnu podršku našim fudbalerima“, navodi se u saopštenju.

Oglasilo se i rukovodstvo Grada Kruševca.

Grad Kruševac je oduvek bio grad mladih, grad sporta i svi sportisti  bilo koje državnosti su uvek bili dobro primljeni i prihvaćeni u našem  gradu. Ne želimo da se ovako nešto nikad ponovi u Kruševcu, a
zahvaljujemo i organima Policijske uprave Kruševac koji su pronašli počinioce ovog incidenta.

Fudbalerima našeg kluba želimo što brži oporavak i povratak na fudbalski teren i ostvarenje zacrtanih rezultata u ovoj fudbalskoj sezoni

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content