NA BADMINTON TURNIRU U MAĐARSKOJ: Srebrna medalja za Mariju Sudimac

Na turniru Svetskog kupa za juniore u badmintonu, održanom u mađarskom gradu Pečuj, takmičari iz Srbije osvojili su tri medalje.

Marija Sudimac je osvojila vicešampionsku titulu u ženskom singlu izgubivši u finalu od prvog nosioca – izvanredne domaće takmičarke Vivien Šandorhazi (2:0), aktuelne osvajačice bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

Naša reprezentativka, koja je u Pečuju bila peti nosioc, do okršaja za trofej nanizala je četiri pobede, sve u dva seta. U drugom kolu je bila bolja od Slovakinje Sofije Slosiarikove (2:0), u osmini finala od Hrvatice Ire Misir (2:0), u četvrtfinalu je savladala Čehinju Janu Adamkovu (2:0) dok je u polufinalu uzela meru drugom nosiocu, Amerikanki Ruhi Raj (2:0).

Sergej Lukić i Mihajlo Tomić su osvojili bronzu. U meču za finale, posle tri uzbudljiva seta, poraženi su od češke kombinacije Jan Janoštik, Vit Kulišek (2:1), koja je na kraju stigla do trofeja.

U mešovitom dublu Tomić i Lončareva su izgubili meč za finale od Rusa Ilje Kima i Marije Golubeve (2:1). Prethodno naš miks je bio bolji od nemačke kombinacije Paskal Šeil, Nina Beker (2:0) u drugom kolu, njihovih sunarodnika Bena Gatščea i Hanah Janičen (2:0) u osmini finala, te Čeha Jana Janoštika i Talulah Šarlen Van Copenole (2:0) u četvrtfinalu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content