Iz “Trajala” odlazi još 300 radnika

Iz “Trajala” će u narednih nekoliko meseci, kroz socijalne programe, otići još 300 radnika. Ovu kompaniju je početkom januara već napustilo 317 ljudi.

– Da bismo omogućili da fabrike rade bez obzira da li će i kada doći do privatizacije, potrebno je da još oko 300 radnika napusti korporaciju i zato pravimo novi socijalni program. Radimo novu sistematizaciju i niz drugih stvari koje treba da doprinesu uštedi u sirovinama. – objašnjava Miloš Nenezić, generalni direktor “Trajala”.

Miloš Nenezić
Miloš Nenezić

“Trajal” se nalazi u grupi 17 strateški bitnih firmi za Srbiju koje su Vlada Srbije i Agencija za privatizaciju zaštitili od poverilaca u narednih godinu dana. Trenutno je u “Trajalu” zaposleno 1.244 radnika.

Predviđeno je da, nakon što još 300 radnika napusti korporaciju, da u dve fabrike koje prelaze u nadležnost države ostane 500 radnika, dok bi u dve gumarske fabrike trebalo da ostane oko 440 zaposlenih.

– Kapaciteti su u potpunosti upošljeni u tri od četiri naše fabrike. U Fabrici zaštitnih sredstava se radi racionalizacija. Ova fabrika, kao i Fabrika eksploziva, treba da pređu u vlasništvo Ministarstva odbrane. Za Fabriku teretne i industrijske pneumatike i Fabriku guma za dvotočkaše u Ćićevcu traže se strateški partner. – dodaje Nenezić.

“Trajal” je sedam godina bio u vlasništvu bugarske kompaniej “Brikel EAD”. Ugovor o privatizaciji je raskinut decembru 2013. godine. U vreme raskida ugovora “Trajal” je imao 1.620 zaposlenih i blokadu računa od 589 miliona dinara.

S.M.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content