ИЗ УДРУЖЕЊА „ОСМЕХ НА ДЛАНУ“: Дружење на Златибору

Удружење за помоћ и унапређење положаја деце и младих са сметњама у развоју ‘’Осмех на длану’’ већ годинама уназад има  подршку у раду од Хуманитарне организације ‘’Пријатељ у невољи’’ из Београда.

Тако су и ове године три члана из Крушевца, са пратиоцем, боравили на седмодневном  кампу на Златибору, у ‘’Титовој вили“,  са другарима из Београда, Крагујевца, Бруса, Трстеника и Александровца.

Учешће на кампу је узело 33 корисника и пратиоца. Организоване су спортске радионице прилагођене могућностима учесника, шетње стазама здравља, уживање у вечерњем културно-уметничком програму, концертима Жељка Васића, сестара Гобовић и етно музици, Јелене Томашевић, дружењу у слободном времену и свему што нуди ова планина у летњем периоду.

Такође смо посетили Динопарк а најузбудљиви догађај је вожња гондолом из које се пружа прелепи поглед на природне лепоте Златибора. Сви учесници, деца и млади са сметњама у развоју, су уживали на кампу са старим, другарима, подсетили се ранијих боравака на Златибору  али упознали и нове другаре, чак прославили и неколико рођендана. Колико оваква дружења значе деци и младима са сметњама у развоју толико и њиховим родитељима, породицама па и удружењима који често немају могућности за овакве активностима , јер им пружају могућност унапређења и побољшање услова свакодневног живота, укључивање у друштвени живот и живот ван куће и породице на који се своди живот деце и младих са сметњама у развоју“, истиче Светлана Ивановић, заменица председника Удружења „Осмех на длану“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content