IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: “Brus pamti – u godini jubileja”

0

Udruženje Alternativni centar Puls iz Brusa organizuje izložbu fotografija „Brus pamti – u godini jubileja.” 

Izložba se organizuje u okviru Dana Preobraženja, koje će se održati u petak, 18. avgusta sa početkom od 16 časova u holu Centra za kulturu Brus.

Izložba „Brus pamti – u godini jubileja”  predstavlja presek građe koja je početkom 2023. godine zajedničkim snagama prikupljena  za potrebe pokretanja sajta Brus pamti – https://bruspamti.rs/o-projektu.html

Na izložbi koja se otvara u okviru Dana Brusa 2023. godina i simbolično obeležava 190 godina našeg malog grada, izdvojeni su ikonični bruski prizori iz dekada poput davnih tridesetih, teških četrdesetih i pedesetih, poletnih šezdesetih, veselih sedamdesetih, aktivnih osamdesetih i brzih devedesetih godina dvadesetog veka, kao i fotografije koje predstavljaju sve one koji su „radili i gradili za Brusˮ, radne akcije i štafete, istaknuta mesta i lokacije, itd. Predstavljene fotografije digitalizovane su i, iako prisutne na samom sajtu onlajn, zavredile su i posebnu pripremu, obradu i interpretaciju u okviru ove izložbe, za koju je izdvojen tek deo fotografske građe za sajt Brus pamti, koja se i dalje prikuplja”, ističe Jasna Rakićević i dodaje.

Kustoski tim ove izložbe čine: Ana Knežević, Jasna Rakićević, Saša Milić, Dimitrije Vukosavljević i Milica Mitrović, ali se bez preterivanja može smatrati da je zapravo stvorena zajedničkim snagama svih građana i građanki Brusa koji su delove svojih porodičnih i privatnih uspomena ustupili na digitalizaciju i omogućili nam svima da skiciramo obrise bruske kulture pamćenja”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content