ИЗГРАДЊА ИГРАЛИШТА У ЋИЋЕВЦУ: “Меке мере” за одрживост

У Ћићевцу ће ускоро свечано бити отворено мултифункционално игралиште које је урађено средствима Европске уније и локалне самоуправе.

Др Мирјана Кркић и Ненад Крстић на конференцији за новинаре поводом реконструкције мултифункционалног игралишта

Уз помоћ Владе Републике Србије и Европске уније, преко програма ЕУПРО+, успели смо да реконстришемо овај за нас јако значајан простор. Много генерације су одрасле на том игралишту и везане су за овај простор. Верујем да ће тако бит ии са неким будућим генерацијама. Велику захвалност дугујемо Европској унији која је обезбедила 85% средстава за пројекат чија је укупна вредност 101.880 долара”, казала је на конференцији за новинаре др Мирјана Кркић, председница општине Ћићевац додајући да велики број Ћићевчана већ користи игралиште.

Удружење грађана за подршку европским интеграцијама “Евроконтакт” из Крушевца је партнер општине Ћићевац на овом пројекту.

Кроз “меке мере” припремили смо правилник како би се игралиште користило и како ће бити одржавано како би што дуже трајало. Јако је важно, почевши од деце, да сви Ћићевчани доживљају игралиште као њихово власништво. Зато смо организовали три радионице, у основним школама у Сталаћу и Ћићевцу и предшколској установи у Ћићевцу на тему екологије, здравих стилова живота и бављења спортом. Задовољни како деца из Ћићевца и Сталаћа пуно тога већ знају. Радили смо са децом али и са наставним особљем. Као организација ми смо сарађивали на пројекту изградње дечјег игралишта у Плочнику и схватили смо колико су овакви пројекти значајни за мале средине”, истакао је Ненад Крстић, председник “Евроконтакта”.

Крстић је додао да је организован и наградни конкурс за децу из Предшколске установе “Чаролија” која су радиал предмете од основних материјала. Најбољи радови ће бити награђени а шира јавност ће моћи да их види на изложби која ће бити приређена приликом отварања игралишта.

Председница општине је рекла да је већ било пар случајева оштећења игралишта што неће бити толерисано. Игралиште ће бити под видео надзором а сваки вандализам биће санкционисан.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content