Izložba “Mapa dvorišta”

U Umetničkoj galeriji u subotu, 1. septembra, biće otvorena izložba radova Marice Bucek “Mapa dvorišta”.

Izložba Kruševljanke Marice Bucek obuhvata radove koji predstavljaju izabrane delove knjige „Mapa dvorišta“, kao i sam projekat koji je nastao u okviru doktorskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. U osnovi radova je fotografija kao duboko lično sećanje koje se mapira kroz pažljivo odabrane detalje u neočekivanoj i posebnoj tipografskoj igri reči.

Iako beleži i opisuje jedan i određeni porodični dom, autorka gradi ne samo svet odrastanja, već čitavo okruženje koje prerasta u posvetu. Istovremeno se nadrasta intimnu priču, dok iskrenost doživljaja uvlači posmatrača u jedan drugi svet.

Marica Bucek je rođena u Kruševcu 1983. godine, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Bila je dugogodišnji polaznik škole za likovne talente „Milan Milovanović“ u Kruševcu.

Diplomirala je grafički dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2008. godine. Iste godine počinje sa radom u izdavačkoj kući “Laguna”, gde na poziciji art direktora radi do jula 2018. Student je prve godine doktorskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Bavi se grafičkim dizajnom, tipografijom, ilustracijom i opremom knjige. Izlagala je na preko 20 grupnih izložbi. Samostalnu izložbu priredila 2013. „Od korice do korice“ u Srećnoj galeriji SKC u Beogradu. Živi i radi u Beogradu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content