IZLOŽBA RADOVA IVANA ŠULETIĆA: “Anonimnost u pejzažu”

0

U Umetničkoj galeriji, u sredu, 14. decembra, u 19 sati, biće otvorena izložba Ivana Šuletića “Anonimnost u pejzažu”.

Izložba Ivana Šuletića, jednog od najautentičnijih autora srpske likovne umetnosti 21. veka, obuhvata slike i crteže prepoznatljivog likovnog izraza koji počiva na preplitanju i neodvojivosti stvarnog i virtuelnog sveta. Digitalna slika je metafora i oslonac da se manuelnim postupkom, uljem na platnu ili crtežom na papiru velikih formata, preciznim multiplikovanjem stvore nove vizuelne celine.

Na postavci će biti zastupljeni, pre svega, crteži u kojima se transformacija dešava unutar odabranog motiva na način da i oni sami izlaze u prostor i dobijaju volumen, jednako beležeći stanja, karakterističnim likovnim postupkom.

Ivan Šuletić je rođen 1982. godine u Beogradu. Diplomirao je 2007. godine i završio je doktorske umetničke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2015. godine).

Dobitnik je prve nagrade Fondacije Vladimir Veličković za crtež 2018. godine, nagrade „Likovna jesen“ 2016. i druge nagrade „Niš Art Fondacije“ za 2015. godinu.

Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama, među kojima su: Muzej grada Beograda, kolekcija umetnosti European Patent Office u Minhenu, Wiener Städtische kolekcija savremene umetnosti, kolekcija Galerije savremene umetnosti Niš, kolekcija Šumatovačka i druge.

Zaposlen je u zvanju docenta na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Izložba se priređuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RSrbije.

Kustos izložbe: Biljana Grković

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content