Izložba slika Žolta Kovača

U Umetničkoj galeriji Kruševac u četvrtak, u 19 časova, biće otvorena izložba Žolta Kovača “Blagi Bože, Upomoć, Smrt i druge slike”.

Izložba Žolta Kovača u kruševačkoj Umetničkoj galeriji obuhvata radove koji pripadaju novoj celini u stvaralaštvu ovog umetnika i, s jedne strane, nastavak je prakse predstavljanja umetničkih postupaka kojima promišlja fenomene savremenog društva, a s druge se, pak, uočava donekle izmenjen pristup mediju slike usmeren ka mikro pričama.

Žolt Kovač je rođen u Pančevu 1975.godine. Posle završene Matematičke gimnazije studirao je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu. Magistrirao je 2002. godine i doktorirao 2016. godine na istom fakultetu. Pohađao Školu za istoriju i teoriju slike pri Centru za savremenu umetnost Beograd od 2000. do 2002. godine.

Izlagao na 20 samostalnih i više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Slovenija, Nemačka, Austrija, Norveška, Poljska, Slovačka, Mađarska, Francuska, Češka, Estonija, Grčka, Rusija, Makedonija).

Suosnivač i urednik online časopisa za savremenu umetnost Supervizuelna (www.supervizuelna.com). Svira bas gitaru u beogradskoj grupi “Jarboli”. Zaposlen kao profesor strukovnih studija na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika. Živi u Beogradu.

Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content