Jasmina Palurović nova gradonačelnica Kruševca

0

Odbornici Skupštine grada Kruševca jednoglasno su izabrali Jasminu Palurović za novu gradonačelnicu Kruševca.

Palurović je bila jedina kandidatkinja za gradonačelnicu, a svih 69 prisutnih odbornika glasalo je za njen izbor.

Ne želim da držim govore. Gradonačelnik koji je bio pre mene, Dragi Nestorović, nije puno pričao, ali je puno radio. Želim da nastavim kako smo radili, da malo pričamo, a da puno radimo. Dužnost gradonačelnika Grada Kruševca obavljaću u skladu sa zakonom i Ustavom, časno, pošteno i samo u interesu građana Kruševca. – kazala je u kratkom obraćanju Jasmina Palurović.

Zamenica gradonačelnice biće i dalje Vesna Lazarević koja je ovu dužnost već obavljala od juna 2016. godine.

U političkom životu Grada Kruševca ovo je jedinstven trenutak, jer je na mestu gradonačelnika žena. Rodna ravnopravnost u pravom smislu te reči. Jasmina je žena oštra, pravdena, pravična, maratonski izdržljiva. Ovaj grad ne treba da brine. Što se mene tiče, nastaviću da radim svoj posao kao što sam i do sad radila. – istakla je Lazarevićeva.

Za novog predsednika Skupštine grada Kruševca izabran je Živojin Miloradović, dosadašnji šef odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”. Njega je na mestu šefa odborničke grupe zamenio Predrag Vukićević.

Novi šef odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Kruševac pobeđuje” je Aleksandar Ranković.

Došlo je i do promena u Gradskom veću. Novi većnik je dečji pesnik Momir Dragićević koji je zamenio Velibora Lazarevića.

Pre sednice ostavke na mesto odbornika podneli su Sandra Miladinović, Branislav Katančević i Biljana Dačić. Umesto njih odbornici su postali LJubiša Jovanović i Mladen Gašić.

Umesto Jasmine Palurović i Vesne Lazarević odbornički mandat je potvrđen Dragani Pavlović i Sandri Vesić.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content