JAVNA RASPRAVA O PLANU RAZVOJA: Ćićevac šansu traži u razvoju turizma

0

U opštini Ćićevac je održana Javna rasprava povodom usvajanja Plana razvoja ove  komune za narednih sedam godina.

U izradu Plana razvoja bili su uključeni predstavnici organizacija iz javnog, poslovnog i civilnog sektora i stručni saradnici.

Već nekoliko meseci bavimo se ovim izuzetno važnim strateškim dokumentom za opštinu Ćićevac. Javni uvid je trajao davdesetak dana što je bilo dovoljno vremena da se svi zainteresovani informišu. Želimo da iz te bogate interakcije izvučemo ono što je najbolje i uradimo jedan kvalitetan Plan razvoja”, istakla je dr Mirjana Krkić, predsednica opštine Ćićevac.

U opštini Ćićevac su posebno zainteresovani za razvoj turizma u Mojsinjskoj Svetoj Gori i klisuri Južne Morave ali se nadaju da će izgradnja brze pruge i novi autoput od Pojata do Kruševca doprineti privrednom razvoju njihove komune.

Projekat “Izrada plana razvoja Opštine Ćićevac“ je odobren u okviru projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ prema kom se finansijski podržava ukupno 12 projekata Udruženja iz cele Srbije, podržan je sa milion i 260.000 dinara, a opština izdvaja i 140.000 dinara iz sopstvenih sredstava. Sve aktivnosti na projektu “Izrada plana razvoja Opštine Ćićevac“ se realizuju u partnerstvu Udruženje “Evrokontakt” iz Kruševca i Opštine Ćićevac.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

17 − three =

Skip to content