Jovan Dašić na motoru krstari Evropom: Najlepša plaža između Gibraltara i Portugala

Jovan Dašić, profesor informatike iz Kruševca, već više od mesec dana krstari Evropom na svom motoru “café racer” i snima zanimljive video priloge.

Jovan se ne odvaja od selfi štapa ni tokom vožnje
Jovan se ne odvaja od selfi štapa ni tokom vožnje

Jovan je strastveni bajker, “vloger” i “jutjuber”. Video zapise sa svojih putovanja objavljuje već dve godine a pre par godina je za devet dana obišao pet država na Balkanu i to putovanje zabeležio kamerom.

Dobio sam želju da na svom motoru “café racer”, modifikovanoj “Hondi VF750” iz 1982.godine, obiđem Evropu, da uradim nešto neobično. Prvobitni plan je bio da odem do Španije ali to mi se činilo isuviše jednostavno. Krenuo sam iz Kruševca pa preko Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije, Monaka, Francuske, Španije, Portugalije, Belgije i Holandije stigao do Nemačke gde se sada nalazim. Krećem za Češku da bi se, preko Slovačke i Mađarske, 24.septembra vratio u Srbiju. – govori o svojoj ruti Jovan koji bi za 44 dana putovanja trebalo da prođe više od 10.000 kilometara.

Jovan kaže da sa putovanja nosi veoma pozitivne utiske, novo iskustvo i prijateljstva.

Ispred Ajfelovog tornja u Parizu
Ispred Ajfelovog tornja u Parizu

Jadransko more je prelepo baš kao i Slovenija. O Italiji ne treba puno trošiti reči. Francuska obala je divna a vrhunac su utisci iz Španije i Portugala. Najlepša plaža koju sam video je u Španiji, između Gibraltara i Portugala. Bez hotela, potpuno odvojena od sveta ali prepuna ljudi. – sumira utiske sa prvog dela putovanja avanturista iz Kruševca.

Jovan tvrdi da su od velikih gradova najjači utisak na njega ostavili Amsterdam, Lisabon i Barselona.

Najteža vožnja mi je bila po Parizu. “Grad svetlosti” ću pamtiti po gužvama u saobraćaju i haotičnoj vožnji. Najviše sam uživao u vožnji kada sam bio na granici Italije i Monaka. Tu rutu sam vozio magistralnim putevima, od jednog do drugog gradića. Nadam se da će i završnica putovanja biti prijatna. – govori Jovan Dašić, kruševački bajker koji trenutno krstari Evropom.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content