KONFERENCIJA “EVROPA ZA MLADE”: Podrška programima mobilnosti i saradnje mladih

Edukativni centar Kruševac organizuje dvodnevnu konferenciju „Evropa za mlade“ u cilju promovisanja i podrške učešću žena i muškaraca, u programima i projektima nacionalne i međunarodne mobilnosti i saradnje mladih.

Na konferenciji se govori o programima edukativne mobilnosti mladih, predstavljeni su primeri dobre prakse iz Srbije i zemalja regiona.  Takođe se raspravlja o procesu pridruživanju Srbije Evropskoj uniji sa fokusom na mlade i njihovu zapošljivost.

“Na skupu učestvuju predstavnici tridesetak učesnika, uglavnom iz Srbije, a tu su i predstavnici Mreže mladih jugoistočne Evrope koju čine 24 organizacije iz 11 zemalja”, objasnio je Ilija Jovanović iz Edukativnog centra.

Stefan Simić iz Beogradske otvorene škole predstavio je projekat “Progovori o pregovorima”.

“Prošlo je već pet godina od kada smo pokrenuli ovu inicijativu i jako smo zadovoljni rezultatom. Imamo 46.000 jedinstvenih pregleda na sajtu “Progovori o pregovorima” čiji je cilj da svakodnevno informiše građane o pregovorima sa evropskom unijom i saradnji sa EU. Takođe, imamo mesečni elektronski bilten koji šaljemo na više od 2.500 e mail adresa. LJudi su veoma zainteresovani za proces evrointegracija”, zaključio je Simić.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content