OTVOREN “PREDAH SMEŠTAJ”: Bolji komfor za roditelje dece sa invaliditetom

0

Kruševački Centar za osobe sa invaliditetom dobio je još jednu licenciranu uslugu, „Predah smeštaj“.

Na spratu ustanove uređen je prostor za dnevni boravak, odvojena prostorija za spavanje, kuhinja, kupatilo i druge prostorije koje su prilagođene korisnicima, kao i njihovim roditeljima tokom 24 sata.

Ovim projektom obezbeđuje se „ predah“ članovima porodica osoba sa invaliditetom, jer se korisnicima pruža privremeni smeštaj. To podrazumeva i adekvatan tretman kroz neophodne i planirane aktivnosti koje pružaju mogućnost kvalitetnije socijalizacije, promenu dnevne rutine, izgradnju novih odnosa, podsticanje osamostaljivanja i povezivanja sa drugim licima, što doprinosi i njihovom ličnom i socijalnom razvoju i smanjuje socijalnu izolovanost.

Odluku o tome ko može da koristi uslugu donosi stručni tim, a roditelji će u „Predah smeštaju“ svoje dete moći da ostave i do 10 dana, više puta godišnje. U smeštaju koji je po svim standardima prilagođen osobama sa invaliditetom, o njihovoj deci brinuće stručni tim sastavljen od defektologa, psihologa, te socijalnih i medicinskih radnika”, kaže direktorka Nevena Lazarević.

Novi prostor zauzima 120 kvadrata i moći će da primi šestoro korisnika istovremeno. Usluga je besplatna i dostupna za svu decu invalide.

Projekat je vredan oko 12 miliona dinara, a finansirali su ga u istom udelu Ministarstvo privrede i Grad Kruševac.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content