OTVOREN “PREDAH SMEŠTAJ”: Bolji komfor za roditelje dece sa invaliditetom

Kruševački Centar za osobe sa invaliditetom dobio je još jednu licenciranu uslugu, „Predah smeštaj“.

Na spratu ustanove uređen je prostor za dnevni boravak, odvojena prostorija za spavanje, kuhinja, kupatilo i druge prostorije koje su prilagođene korisnicima, kao i njihovim roditeljima tokom 24 sata.

Ovim projektom obezbeđuje se „ predah“ članovima porodica osoba sa invaliditetom, jer se korisnicima pruža privremeni smeštaj. To podrazumeva i adekvatan tretman kroz neophodne i planirane aktivnosti koje pružaju mogućnost kvalitetnije socijalizacije, promenu dnevne rutine, izgradnju novih odnosa, podsticanje osamostaljivanja i povezivanja sa drugim licima, što doprinosi i njihovom ličnom i socijalnom razvoju i smanjuje socijalnu izolovanost.

Odluku o tome ko može da koristi uslugu donosi stručni tim, a roditelji će u „Predah smeštaju“ svoje dete moći da ostave i do 10 dana, više puta godišnje. U smeštaju koji je po svim standardima prilagođen osobama sa invaliditetom, o njihovoj deci brinuće stručni tim sastavljen od defektologa, psihologa, te socijalnih i medicinskih radnika”, kaže direktorka Nevena Lazarević.

Novi prostor zauzima 120 kvadrata i moći će da primi šestoro korisnika istovremeno. Usluga je besplatna i dostupna za svu decu invalide.

Projekat je vredan oko 12 miliona dinara, a finansirali su ga u istom udelu Ministarstvo privrede i Grad Kruševac.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

nineteen + 19 =

Skip to content