КОНКУРС ЗА НОВЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: За Крушевац предвиђено тридесет места

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 1.100 полазника у Центар за основну полицијску обуку.

Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1.100 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца (550 полазника), саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода (300 полазника), граничног полицајца (250 полазника).

За подручје Полицијске управе Крушевац предвиђен је упис 10 полазника за радно место полицајца и 20 полазника за радно место саобраћајног полицајца“, казао је Иван Миленковић, начелник Полицијске управе Крушевац додајући да је интересовање за ове послове велико те да се за свако радно место јави три до пет кандидата.

Услови конкурса за кандидате могу се наћи на порталу Центра за основну полицијску обуку на следећем ЛИНКУ.

У Полицијској управи Крушевац недавно је петоро службеника, који су радили на одређено време, добило решење за пријем у стални радни однос.

Постоји стална потреба за новим полицијским службеницима због одлазака у пензију, промене радног места или напуштања службе. Тренутно је на подручју Полицијске управе Крушевац ангажовано око 900 службеника мада та бројка варира из наведених разлога“, додао је Миленковић.

Из полиције апелују на возаче да се одговорно понашају у време предстојећих празника и не седају за волан уколико су под дејством алкохола.

Од почетка ове године полицијски службеници су поднели пријаве против 1.449 возача који су возили под дејством алкохола. Иако је то за 17% мање него у истом периоду прошле године још увек је велика бројка. Такође су поднете пријаве против 111 возача који су возили под дејством наркотика. То је 37 случајева мање него него у 2022. години. Полицајци ће појачано контролисати возаче како би се смањио број оваквих случајева“, додао је Иван Миленковић, начелник ПУ Крушевац

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content