KRUŠEVAC DOBIJA JOŠ JEDAN STADION: Država gradi stadion Jedinstva

U toku 2021. godine trebalo da započne izgradnja još jednog fudbalskog stadiona u Kruševcu, u naselju Prnjavor. 

Projektovani kapacitet stadiona, koji će koristiti FK Jedinstvo 1936, član Zone Zapad,  je 1.300 sedišta i to oko 800 sedišta  na zapadnoj i oko 500 sedišta na istočnoj tribini.
Fudbalski teren projektovan je sa veštačkom travom dok je okolo predviđena atletska staza sa završnim slojem od podloge za sportske terene. Staza na zahtev investitora ima četiri pruge.
Idejno rešenje za izgradnju stadiona FK Jedinstvo 1936 izradilo je Javno preduzeće za urbanizam i projektovanje Kruševac a izgradnju objekta finansiraće Vlada Srbije.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je pre godinu dana gradnju novog fudbalskog stadiona u Kruševcu na mestu sadašnjeg terena FK Jedinstvo na Starom aerodromu. Prema tadašnjim najavama gradnja bi trebalo da počne 2021. godine. Tada je rečeno da će stadion ispunjavati zahteve propisane UEFA uredbom o infrastrukturi za sportske objekte kategorije 4.
U avgustu 2019. tadašnji ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je izgradnju još jednog stadiona u Kruševcu.
Gradnja još jednog stadiona u Kruševcu najavljivana je i 2014. godine, kada je bilo u planu da grad dobije moderan sportski kompleks koji će imati dva fudbalska terena sa veštačkom travom, dva pomoćna igrališta, te atletsku stazu, reflektore i zgradu od 200 kvadrata u kojoj će se nalaziti svlačionice.

 

Kruševac od objekata sličnog tipa već ima gradski stadion, koji koriste FK Napredak i FK Trajal, dva terena u Sportskom centru i teren u Bivolju koji je prošle godine dobio veštačku podlogu, tribine i sređene prilazne puteve. 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content