Kruševac na trećem mestu u Srbiji po broju pijanih vozača!

Direktorka Agencije Jasmina Milošević je rekla za FoNet da je u istraživanju, sprovedenom u svim opštinama u Srbiji, 80 odsto vozača priznalo da vozi brže od ograničenja.

Ona je dodala i da 64 odsto pešaka priznaje da je prelazilo ulicu van pešačkog prelaza ili na crveno.

Prema istraživanju, najveći broj pijanih vozača je otkriven u Nišu (1,04 odsto od ukupnog broja zaustavljenih i kontrolisanih), za kojim slede Smederevo (0,86 odsto), Kruševac (0,85 odsto), Zrenjanin (0,84 odsto) i Sremska Mitrovica (0,80 odsto).

U saobraćaju su najugroženiji pešaci, osobe starije od 65 godina i vozači dvotočkaša, posebno motocikala i mopeda, ukazala je Milošević, napominjući da je među njima 20 odsto izjavilo da je vozilo bez obavezne zaštitne kacige.

Ona je precizirala da je prosečna starost “poginulog vozača” motocikla 36 godina, mopeda 48 godina, dok je procenat korišćenja kacige kod motociklista 90 odsto, a mopedista 70 odsto.

Prema istraživanju, najveći procenat korišćenja kaciga je u Novom Sadu (93 odsto), i Beogradu i Smederevu (92 odsto), dok je najmanji u Novom Pazaru (44 odsto), Somboru (66 odsto) i Boru (70 odsto).

Posmatrano po broju nastradalih u saobraćajnim nezgodama prošle godine, Milošević je predočila da je najveći rizik stradanja na području opština Čajetina, Knića, Boljevca, Topole, Malog Iđoša i Ljiga. Opštine sa najmanjim rizikom stradanja su Lebane, Priboj, Babušnica, Plandište i Vlasotince.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content