KRUŠEVAČKA ROK SCENA: “Katabazija” snima novi album

Kruševački darkwave bend “Katabazija” trenutno radi na svom drugom albumu koji bi fanovima trebalo da donese nova iznenađenja.

Trenutno radimo na novom albumu i on je u završnoj fazi. Uskoro ćemo realizovati snimanje live izvedbe tri nove pesme sa novog albuma. To će biti pokazatelj onoga što radimo, ali i prezentacija novog albuma “Promena svesti”. Za razliku od prethodnog albuma, kada su u pitanju bili muzički spotovi, to će  biti audio – video zapis snimljen uživo. Nakon toga planiramo koncerte. Ne odustaje se od metafizičke linije da smo nastali pre osamsto godina“, objašnjava LJubiša Jovanović, kreativni lider “Katabazije”.

“Katabazija” je kruševački rok bend oformljen 2011. godine. Prvobitno je delovao kao “Katabazija Teatar”, koji je izvodio performanse, da bi iste godine, u bitno izmenjenoj postavi, nastavio rad pod sadašnjim imenom. Muzika je stilski veoma raznovrsna, bazirana na duhovnim korenima sa uplivima najrazličitijih uticaja od klasičnog rok zvuka, post punk osnova, sve do tihog vizantijskog spektra. “Katabazija” se može pohvaliti  albumom “Prvi silazak”, kao i  muzičkim spotovima koji su dobili odlične kritike.

Jovanović ističe da se dosadašnji rad benda može okarakterisati uzlaznom linijom.

Možemo se pohvaliti sa nekoliko zapaženih nastupa van Kruševca, od kojih možemo odvojiti četri najznačajnija. To su prvi koncert u Nišu, u klubu “Feedback”, koji je organizovan uz pomoć “Black Planet” drugara. Potom koncert  u Beogradu, na kome smo nastupali sa čuvenom rok senzacijom “Mizar” iz Makedonije. Značajan je i nastup u Čačku , na Karusel festivalu, gde smo predstavljeni od strane organizatora kao muzičko osveženje iz Kruševca, kao i koncert u klubu “Vrtoglavica” u Beogradu”, nabraja LJubiša Jovanović.

“Katabazija” je zastupljena kako u domaćim (Balkanrock, emisija Gruvanje, Nocturno, MTS…) tako i u inostranim medijima/portalima (Švedska, Nemačka, Italija, Makedonija, Hrvatska….), a našla se i na nekoliko značajnih kompilacija poput “Balkan Under The Radar”, “Their Music Our Lives” i “The undestroyable disease Vol. II

Potpisali smo ugovor sa nemačkom kućom “Black IP Studio” za tamošnje tržište, gde se na kompilaciji mnogobrojnih stranih umetnika nalaze i dve naše pesme. Uspostavili smo saradnju sa uticajnim internacionalnim umetnicima kao što su Peter Rainman, francuski umetnik i producent, hrvatski umetnik Domagoj Kršić i mnogi drugi”, dodaje LJubiša Jovanović.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content