KRUŠEVAČKA ROK SCENA: Novi album “Crvenog kartona!”

0

Kruševački ska-pank bend “Crveni karton” objavio je svoj drugi album “Buđenje” za izdavačku kući “Take It Or Leave It”.

Na albumu „Buđenje“  nalazi se dvanaest pesama plus dva bonus singla, „21. vek“ i „Yugo 55“.

Pesme su većim delom socijalne tematike  pa se možemo svrstati u angažovane bendove. Inspiraciju za muziku i tekstove nalazimo u svakodnevnim dešavanjima u zemlji Srbiji. Pesme se bave stanjem u zemlji, društvenim problemima i kritikovanjem vlasti koja je ovu zemlju i dovela tu gde jeste“, objašnjava Stevan Pavlović, gitarista benda.

"Buđenje" je drugi album kruševačkog ska-pank benda "Crveni karton"
“Buđenje” je drugi album kruševačkog ska-pank benda “Crveni karton”

Do sada su urađeni video spotovi za dve numere sa albuma „Buđenje“, „Buđenje“ i „Da pređemo na stvar“, a nešto ranije i za singlove. Spotove je režirao mladi Beograđanin, student filozofije, Siniša Cvetić. U planu je još nekoliko spotova za ovaj album.

Album je sniman u studiju za vežbanje benda “Crveni karton”, a snimanje je kompletno odradio Strahinja Živković. Od skoro se album „Buđenje“ pojavio u prodaji, kao i na Youtube adresi TIOLI records-a za besplatno preslušavanje. Trenutno radimo na promociji albuma. U planu su svirke po regionu i šire i, naravno, tradicionalna Novogodišnja svirka u matičnoj kući, kafeu „Grizli“, dodaje Stevan Pavlović.

“Crveni karton” postoji od 2010. godine. Do sada su snimili dva studijska albuma, „Bekstvo u realnost“ i „Buđenje“. Na prvom albumu najzapaženije pesme su bile „Hoću da budem fenser“, „Lobotomija“, „Zelena pesma“…

Postava benda se retko menjala. Mesto bubnjara je, nakon prvog albuma, zauzeo Ivica Luković, dok su ostali članovi isti od osnivanja grupe – Vladica Prca Ristić – vokal, Igor Giga Mladenović – bas gitara i vokal i Stevan Pavlović – gitara, vokal.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content