Kruševački sindikalci traže revitalizaciju privrede

0

Na današnjoj sednici predsedništva Veća kruševačkog Saveza samostalnih sindikata čulo se mnogo toga, ali je najviše reči bilo o izuzetno teškom stanju kruševačke privrede, najtežem do sada. Po rečima predsednika Veća, Milenka Mihajlovića, od osam kruševačkih firmi koje su bile u postupku restrukturiranja danas su “žive” samo dve – FAM i Trayal korporacija. A i one su preživele jedino zahvaljujući angažovanju njihovih poslovodstava, sindikata i nadležnih ministarstava, i njihov dalji opstanak je krajnje neizvestan. Prema oceni g. Mihajlovića, u Kruševcu u ovom trenutku u realnom sektoru radi tek oko 3.500 ljudi.

sindikatSa sednice je upućen zahtev lokalnoj samoupravi i nadležnim državnim organima da se kruševačke firme, one koje su u proteklih par meseci odlaskom u stečaj nestale sa privredne mape, ponovo aktiviraju i revitalizuju, a da se potom za njih pronađu strateški partneri ili kupci koji bi zapošljavali nove radnike.

Na sednici predsedništva je još bilo reči i o trenutnoj situaciji u FAM-u, kao i o završnom računu Veća koji je i ove godine sa pozitivnim saldom.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

5 + 5 =

Skip to content