Kruševački “zmajevi” na kampu u Solunu

Trener Dragan Antić i igrači Sergej Lukić, Matija Cupara, Marija Sudimac i Sara Lončar, članovi Badminton kluba “Zmajevi” učestvovali su na međunarodnom trening kampu u Solunu.

Učesnici međunarodnog trening kampa u Solunu
Učesnici međunarodnog trening kampa u Solunu

Solun je od 22. do 30. jula bio domaćin međunarodnog trening kampa koji je okupio 30-tak igrača različitih starosnih kategorija.

Trenažnim aktivnostima na kampu rukovodili su treneri  iz Srbije Dragan Antić i Igor Šešić. Među učesnicima bilo je i petoro srpskih reprezentativaca – Marija Sudimac, Sara Lončar, Sergej Lukić, Matija Cupara i Aleksa Lutovac.

Značaj ovog kampa je u tome što su igrači imali nove sparing partnere i što su dobili još jednu priliku za razmenu iskustva i saznanja. Budući da smo Šešić i ja vodili kamp ostali igrači su se upoznali sa našim sistemom rada. Verujem da će se na ovaj način dodatno produbiti saradnja među zemljama Balkana, koja će koristiti za obostrani napredak i razvijanje badmintona u ovom delu Evrope. Grci su se pokazali kao odlični domaćini i sjajni organizatori, izlazeći u susret za sve što je bilo potrebno. Osim treninga domaćin je organizovao i par dana na plaži u obližnjem turističkom mestu, gde su učesnici kampa mogli da se odmore i opuste posle napornih treninga. Takođe, zahvaljući domaćinu posetili smo i srpsko vojničko groblje na Zejtinliku”, istakao je trener Dragan Antić po povratku iz Soluna.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content