Deca se kupala u bazenu sa neispravnim instalacijama!

Dečji bazen u trsteničkom Akva parku zatvoren je pre nekoliko dana jer je utvrđeno da postoji potencijalna opasnost da električnim naponom budu ugroženi najmlađi kupači!

Ovaj bazen je otvoren avgusta prošle godine i sve vreme je radio iako nije imao upotrebnu dozvolu.

Kontrolom kompleksa bazena ustanovili smo da se u mašinskim prostorijama bazena 4 – Park na vodi, nalazi voda koja ugrožava električne instalacije. Voda se iz zidova sliva preko trofaznih utičnica, osigurača, ormarića sa instalacijama… Rizik od udara struje je veliki. Samo dvojica radnika su smela da siđu u tu prostoriju. Prava je sreća da nije došlo do strujnog udara i stradao neko od zaposlenih ili kupača. – rekao nam je Saša Krstić, direktor Sportskog centra Trstenik.

Voda se sliva niz zidove mašinskog odeljenja dečjeg odeljenja
Voda se sliva niz zidove mašinskog odeljenja dečjeg odeljenja

Nakon zatvaranja dečjeg bazena  pozvani su stručnjaci iz Direkcije za izgradnju da provere dokumentaciju a oni su utvrdili da ovaj objekat nema upotrebnu dozvolu iako je svečano otvoren za kupače 14. avgusta prošle godine!

U zavisnosti od vremenskih prilika i dana na kompleksu bazena dnevno ima od 500 do 1.500 kupača. Nakon što je utvrđeno da bazen 4 nema upotrebnu dozvolu, da čak ni uzemljenje nije povezano na stubove, 27. jula smo zatvorili ovaj bazen. Stručnjaci će nam reći šta je sve potrebno da se uradi da bi sanirali problem. Ostala tri bazena rade normalno. – dodaje Krstić.

U izgradnju akva parka u Trsteniku uloženo je 120 miliona dinara a predviđeno je da čitav kompleks košta dva miliona evra. Ministarstvo privrede je u prvu fazu izgradnje akva parka uložilo 55 miliona dinara.

Zatvaranje dečjeg bazena u trsteničkom parku dobilo je i političku konotaciju. Oglasio se Narodni pokret Srbije, na čiju inicijativu je čitav projekat pokrenut. Oni optužuju novu lokalnu vlast, koju čine SNS, SPS i SPO da je na odgovorna mesta postavila nesposobne kadrove i pitaju zašto nije smanjena cena ulaznice za trsteničke bazene kada je dečji bazen zatvoren.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content