Lažnim kamerama pokušavaju da uspore bahate vozače

Roditelji učenika Osnovne škole “Sveti Sava” u Čitluku ogorčeni su jer je policija povukla saobraćajne patrole koje su dežurale ispred ove škole, na magistralnom putu Kruševac – Trstenik, i postavila kameru koja ne radi.

Obradovalo me je kada sam čuo da će postaviti kameru i kaznjavati sve nesavesne vozače. Međutim, kada su postavljali kameru, uradili su instalacije bez ikakvih kablova. Postavljena je “IC Red Fake” kamera kineske proizvodnje koja košta 1.200 dinara i 100 odsto je lažna. To mi je potvrdio prijatelj koji je saobraćajni policajac. Sklonili su policiju koja je tu bila svakog dana. Samo su sebi olakšali ali ne i nama roditeljima. Vozači, pretezno tablica van Kruševca, i dalje bahato voze i ne postuju ograničenje. – kazao nam je jedan od roditelja koji se, inače, bavi instalacijom online kamera.

Lažna kamera na stubu iznad puta Kruševac - Trstenik, kod škole u Čitluku
Lažna kamera na stubu iznad puta Kruševac – Trstenik, kod škole u Čitluku

Deo magistralnog puta Kruševac – Trstenik pored škole u Čitluku važi kao izuzetno opasan. Juna 2012. godine na tom mestu je poginuo 13-godišnji Nenad Vuksanović. Nakon toga roditelji su organizovali proteste zahtevajući bolju bezbednost i izgradnju pasarele.

U novembru i decembru dogodile su se dve saobraćajne nesreće dok su deca išla u školu. L.I. (11), đaka petog razreda, udario je auto dok je prelazio ulicu. Učenik prvog razreda romske nacionalnosti se otrgao od majke i dok je prelazio ulicu naišao je auto koji je u poslednjem trenutku uspeo da ga zaobiđe. Do skora je ispred škole stajala patrol saobraćajne policije i to je nama roditeljima puno značilo. Smrt malog Nenada je brzo zaboravljena i sada obmanama pokušavaju da reše problem. – pričaju roditelji učenika Osnovne škole “Sveti Sava” koja ima oko 280 đaka.

U policiji tvrde da je “Osnovna škola „Sveti Sava“ u Čitluku pokrivena radom školskog saobraćajnog policajaca, koji primarno vodi računa o bezbednosti učenika ispred školskog objekta pri dolasku i odlasku iz škole, kao i za vreme školskih odmora”.

Patrole saobraćajne policije su svakodnevno prisutne u zoni škole, sa zadatkom da posebno obrate pažnju na kontrolu brzine kretnja vozila. Što se tiče elektronskih uređaja, ispred navedene škole se nalazi portal sa LED displejem, koji ima preventivnu funkciju jer pokazuje brzinu kretanja vozila i upozorava vozače da istu prilagode važećem saobraćajnom znaku, a postavila ga je Direkcija za urbanizam i izgradnju grada Kruševca. – napominju u Policijskoj upravi Kruševac.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Stead says

    Kakva drzava takva i kamera?

Comments are closed.

Skip to content