Letovanje u Stavrosu korisnika Centra za osobe sa invaliditetom

0

Krajem septembra 24 korisnika usluga Centra za osobe sa invaliditetom  i njihovih roditelja boravilo je u grčkom letovalištu Stavros.

Prošlog septembra sveštenik Aleksandar Pavlović i njegova supruga Smiljana, koji žive u Stavrosu, ponudili su nam da letujemo besplatno u pansionu porodice Kjupci. U ovom pansionu su 2013. godine besplatno letovali korisnici Centra za socijalni rad a prošle godine članovi Crvenog krsta“, objašnjava Nevena Lazarević, direktorak Centra za osobe sa invaliditetom.

Korisnici Centra za osobe sa invaliditetom proveli su devet dana na letovanju u Stavrosu
Korisnici Centra za osobe sa invaliditetom proveli su devet dana na letovanju u Stavrosu

Put Stavrosa je 20. septembra krenulo 11 korisnika usluga Centra za osobe sa invaliditetom i 13 roditelja.

Putovale su osobe sa različitim vrstama invaliditeta, cerebralnom paralizom, distrofijom, autizmom…Sa nekima su putovala oba roditelja. Izuzetno smo lepo primljeni od vlasnika vile a u znak zahvalnosti odneli smo im poklone. Oni su nam uzvratili tako što su nas odveli u najveći rasadnik u tom delu Grčke i poklonili nam sadnice trešnje, limuna, limete i ukrasnog bilja koje ćemo zasaditi u našem dvorištu“, dodaje Nevena Lazarević.

Članovi porodice Kjupci i Nevena Lazarević, direktorka Centra za osobe sa invaliditetom
Članovi porodice Kjupci i Nevena Lazarević, direktorka Centra za osobe sa invaliditetom

Devetodnevni boravak u Stavrosu doneo je puno radosti korisnicima usluga “Duge”.

Bilo nam je prelepo! Šetali smo po plaži, kupali se, uveče izlazili u grad. Plaže su predivne, peskovite a posebno mi se svidela Kozja plaža sa puno ležaljki. Dopali su mi se i giros i pljeskavice. Volela bih ponovo da idem u Stavros”, ushićeno priča o svojim iskustvima sa letovanja Marina Milanović, korisnica usluga Centra za osobe sa invaliditetom.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content