DSS od gradonačelnika Nestorovića zahteva odgovore ili ostavku

Demokratska stranka Srbije uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Nestoroviću u kojem traži objašnjenje za odluku prema kojoj će domaćinstava iz Kruševca plaćati nadoknadu za prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu.

Odbornicima i građanima Kruševca jasno ste rekli da je našem gradu upućen ultimatum, da su odlukom obuhvaćeni samo građani a ne i privredni subjekti i da se može odlučiti da se naknada plaća iz budžeta a ne iz džepova građana. Takođe ste rekli da je odluka koju će doneti obavezujuća i da nije ograničeno vreme plaćanja, što znači doživotno, a preneće se i naslednicima. Ne radi se o nikakvom učešću u naknadi troškova Grada Kruševca već o nametu koji će plaćati građani Kruševca uz račun za vodu. Faktički, odbornici su za 40.000 domaćinstava uveli protivzakoniti samodoprinos,” navodi se u saopštenju Demokratske stranke Srbije, uz podsećanje da je nešto slično, bez saglasnosti građana Beograda, učinilo Javno preduzeće “Infostan”, te da je direktor zbog toga podneo ostavku a uručeni računi su povučeni.

U DSS-u kažu da su na sednici skupštine bile vidljive nesuglasice u funkcionisanju gradske vlasti pa gradonačelniku postavljaju nekoliko pitanja.

Ko upravlja gradom? Koji članovi Gradskog veća su vas preglasali prilikom donošenja ove, po građane Kruševca, štetne odluke? Kojim strankama vladajuće koalicije pripadaju članovi Gradskog veća koji su glasali za takav predlog? Građani treba da znaju ko je zavukao ruku u njihov džep“, ističu u DSS-u.

DSS gradonačelnika pita i da li su u donošenju odluke o naknadi učestvovali bivši članovi ove stranke koji su prešli u SDSS te da li Gradsko veće ima legitimitet da donose važne odluke za građane Kruševca.

Gradonačelniče, da li, s obzirom na ishod glasanja po ovom pitanju, još uvek uživate podršku Srpske napredne stranke i Skupštine grada za vršenje funkcije gradonačelnika? Građani Kruševca i DSS od vas odgovore na ova pitanja očekuju odmah. Ako iz bilo kojih političkih razloga ili lične slabosti, odgovore ne možete da date DSS vas poziva da iz moralnih razloga podnesete ostavku na funkciju koju vršite“, zaključuju svoje pismo gradonačelniku Nestoroviću iz Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content