ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У АЛЕКСАНДРОВЦУ: Прва седница новог сазива скупштине заказана за 25. јануар

Привремени орган општине Александровац, заказао је за 25. јануар у 10 часова прву седницу новог сазива Скупштине општине Александровац.

На дневном биће избор председника Скупштине општине, заменика председника Скупштине а потом и председника општине, заменика предесдника општине и чланова општинског већа.

На изборима одржаним 17. децембра листа Српске напредне странке је освојила 22 одборничка мандата, СПС осам мандата, Покрет за Жупу – др Југослав Стајковац 11 мандата, Група грађана ,,Буђење Жупе” 11 одборничких мандата и коалиција ,,Србија против насиља” – проф Драгиша Стаменковић седам мандата.

Јуче се саопштењем огласила коалиција „Србија против насиља“ – проф. Драгиша Стаменковић.

Позивамо све учеснике локалних избора који су се изричито у предизборној кампањи изјаснили да неће улазати у постизборну коалицију са СНС-ом, а то су: Покрет за Жупу, Буђење Жупе, Социјалистичка партија Србије и коалиција „Србија против насиља“ да преузму одговорност и испуне предизборни обећање дато народу Жупе који је дао глас променама.

Ми из коалиције СПН смо спремни да дамо безусловну подршку за промену власти у општини Александровац са или без учешћа у извршној власти.

Због тога позивамо представнике свих наведених листа на заједнички састанак како би се испунила воља народа Жупе“, наводи се у саопштењу.

Група грађана „Буђење Жупе“ се, такође, изјаснила против уласка у постизборну коалицију са Српском напредном странком.

Скупштина општине Александровац има 59 одборника а за већину је потребно најмање 30 колико заједно имају СНС и СПС.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content