Luki Miliću trofej na Mediteranskom kupu

0

Kruševački badmintonac Luka Milić je na najbolji način zaključio svoj nastup na međunarodnoj badminton sceni u 2015. Kao takmičar uzrasta do 17 godina briljirao je na svom poslednjem zvaničnom internacionalnom takmičenju u ovoj godini – Mediteranskom kupu koji je od 20. do 22. decembra 2015. u glavnom gradu Grčke, Atini, okupio predstavnike iz devet zemalja. Luka Milić je, uz Nenada Miloševića, Andrijanu Stanković i Sofiju Dmitrović prvo u ekipnom delu osvojio srebrno odličje. U A grupi ova ekipa je zabeležila tri pobede: protiv Alžira, Grčke2 i Kipra i jedan poraz od Turske, što je donelo drugo mesto i plasman u polufinale. Pobedom nad Grčkom1 Srbija je domogla finala. U okršaju za najsjajnije odličje naši badmintonci i badmintonke poraženi su od Turske.

Vicešampionska titula u ekipnom delu Mediteranskog kupa bila je odlična uvertira za okršaje u pojedinačnoj konkurenciji. Kruševljanin Luka Milić, prošlogodišnji evropski viceprvak za igrače do 15 godina, bio je neprikosnoven u muškom singlu. U finalu očitao je lekciju domaćem igraču Mariosu Bouliosu. Prethodno je u srpskom polufinalu bio bolji od Nenada Mailoševića kojem je tako pripala bronza u ovoj konkrenciji. Milić je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je savladao Grka Georgiosa Ktenasa, a u četvrtfinalu Alžirca Mohameda Abdelaziza Okefona. Milošević je svoj put ka polufinalu počeo pobedom nad Alžircem Seifedinom Larbaouijem. U osmini finala bio je bolji od Egipćanina Asera Akmala Ahmeda Elzakukija, a u četvrtfinalu od njegovog sunarodnika Mohameda Mostafe Kamela Ahmeda. Pored odličja u singlu Milić i Milošević su osvojili i bronzanu medalju u dublu. Njih dvojica su u polufinalu poraženi od potonjih osvajača zlata Turaka Mehmeta Capara i Turemrea Sonmeza.

Mediteranski kup - Osvajači medalja u muškom singlu
Mediteranski kup – Osvajači medalja u muškom singlu

“U Atini smo imali još jedan vrlo uspešan nastup na međunarodnoj sceni. U konkurenciji devet mediteranskih zemalja okitili smo se srebrom u ekipnoj konkurenciji, dok su u pojedinačnoj svi naši reprezentativci osvojili barem po jedno odličje. Iako svi naši igrači zaslužuju pohvale za nastup u Grčkoj najveću težinu sigurno ima najsjajnija medalja Luke Milića u muškom singlu koji je i na ovom turniru pokazao ogroman potencijal“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content