Masovna tuča učenica Hemijske škole ispred Hale sportova!

Društvenim mrežama već nekoliko dana kruži snimak  na kojem se vidi kako tri učenice prvog razreda Hemijske škole  tuku svoju školsku drugaricu.

U tuči su učestvovale četiri učenice prvog razreda Hemijske škole
U tuči su učestvovale četiri učenice prvog razreda Hemijske škole

– Nemoj da je čupaš N.! Nabodi je pesnicom! – čuje se kako posmatrači savetuju crvenokosu devojku dok ona levom pesnicom udara u glavu tinejdžerku sa kovrdžavom, crnom kosom. Snimak traje 96 sekundi i na njemu se, pored četiri učesnice kečerskog okršaja, vidi i brojna publika.
Tuča se dogodila prošlog četvrtka, oko 12.45 sati, na platou ispred Hale sportova, u blizini teniskih terena. Snimak tuče je snimljen mobilnim telefonom a prema nekim saznanjima  postoji i video snimak nastavka obračuna u kojem su akteri iste devojke.
– U četvrtak smo imali puno posla jer je ispred škole bilo zakazano nekoliko tuča a đaci iz Građevinske škole su došli na „ferku“. Uspeli smo da ih sve razdvojimo ali su devojke zakazale tuču na 500 metara od škole, kod Hale sportova. Da je došlo do tuče saznao sam oko 15 sati i odmah obavestio pretpostavljene i direktora. – priča školski policajac Marko Jovanović.
Kako  smo saznali od učenika Hemijske škole  povod da tinejdžerke zakažu obračun pesnicama bilo je verbalno prepucavanje koje je započelo prvog dana školske godine. Tri devojke su prvocirale pretučenu učenicu zbog ekstravagantnog oblačenja i nadograđenih noktiju a ona im je odgovorila „Šta vas briga kakvi su mi nokti? Hoćete da vam ih gurnem u p…u?“.
Ova devojka, koja živi u naselju „Ujedinjene nacije“, je u pesničenju izvukla deblji kraj. Zadobila je povredu nosa i hematom ispod oka i još uvek se nalazi u bolnici. Dve njene protivnice u tuči treniraju borilačke sportove, jedna boks a druga kik-boks.
– Informaciju o povređenoj ženskoj, maloletnoj osobi dobili smo iz Službe hitne pomoći. Odmah smo prikupili potrebne informacije i identifikovali aktere. Devojčice, koje imaju 15 i 16 godina, su, u prisustvu roditelja, dale izjave koje će biti prosleđene tužilaštvu i Centru za socijalni rad. – kazali su nam u policiji.
U Hemijskoj školi su zatečeni incidentom.
– Ovakvo iskustvo nismo imali. Neverovatno je da su se trećeg dana škole devojčice koje se praktično i ne poznaju potukle a povod nisu bili ni momci ni komentari na Fejsbuku. Roditelji i učenice su bili u školi u petak prepodne a u utorak će dati izjavu jer smo morali da sačekamo izveštaj lekara. Školska uprava je odmah obaveštena o incidentu i sigurno je da će protiv aktera biti preduzete odgovarajuće mere. – priča Miroljub Petrović, direktor hemijske škole.
Školski psiholog Marta Mišković ističe da se radi o nasilju trećeg stepena a da su u proceduru ušle četiri učenice koje su učestvovale u tuči i njenoj pripremi.
Pored školskog policajca Hemijska škola već desetak godina ima i agenciju koja brine o bezbednosti učenika. Miloš Kraljević iz agencije „Target“ kaže da su već prvog dana školske godine oduzeli od đaka prvog razreda „bokser“ a često kod učenika nalaze noževe i drugo hladno oružje.
– Imamo dobru saradnju sa đacima koji nam pomažu u sprečavanju incidenata u školi, ispred nje ili na ulici ali ne možemo da delujemo kada zakažu tuču kod Hale sportova ili na nekom drugom mestu. Neshvatljivo mi je da niko od gostiju kafića, ispred kog se dogodila tuča, nije reagovao i razdvojio devojke. Ne razumem ni momke koji su snimali tuču i bodrili ih umesto da ih spreče u tome. – čudi se Miloš Kraljević.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content