MEĐUNARODNI DAN UMETNOSTI: Predstavljanje stvaralaštva mladih Kruševca

Petnaesti april je dan kada se slavi Međunarodni dan umetnosti, promoviše značaj umetnosti, umetničke prakse i kreativnosti.

Ove godine, Savet za mlade grada Kruševca i Kancelarija za mlade grada Kruševca sa svojim partnerima pripremila je program koji će našim sugrađanima prikazati stvaralaštvo mladih grada Kruševca kroz scensko-umetnički program, izložbu radova mladih umetnikai javnu radionicu crtanja i slikanja.

Prepodnevni deo programa obeležavanja Međunarodnog dana umetnosti uključuje posete institucijama u kulturi, kako bi se mladima približio njihov rad i predstavili programi namenjeni njima. Program uključuje posete Kulturnom centru Kruševac, Kruševačkom pozorištu, Umetničkoj galeriji i Narodnom muzeju.

Kružna scena u centralnom delu Pionirskog parka biće pretvorena u otvoreni umetnički atelje gde će od 16 časova biti otvorena izložba mladih umetnika grada Kruševca i realizovana radionica javnog crtanja i slikanja.

Od 17:30 do 19 časova biće predstavljena pozorišno-muzička delatnost kroz nastupe mladih stvaralaca sa teritorije grada Kruševca. Ulaz je slobodan za sve programe.

Detaljnije informacije i kompletan program možete pronaći na Instagram profilu Kancelarije za mlade grada Kruševca na:www.instagram.com/kzmkrusevac/

Partneri na obeležavanja Međunarodnog dana umetnosti su: Kulturni centar Kruševac sa saradnicima, neformalnom grupom ”Kulturociklin” i Dramskim studiom ”Čkalja”, Kruševačko pozorište, Umetnička galerija, Narodni muzej u Kruševcu, Muzička škola ”Stevan Hristić”, Politehnička škola ”Milutin Milanković”, Gimnazija – smer za scensko-vizualne umetnosti, Romski kulturni centar.

IAA/AIAP (Međunarodna asocijacija umetnosti) i UNESKO su 2012. uspostavili Međunarodni dan umetnosti. Petnaesti april je odabran jer se poklapao sa rođendanom Leonarda da Vinčija. Poznat kao jedan od najpoznatijih umetnika u istoriji, Leonardo da Vinči postao je simbol mira, slobode izražavanja i tolerancije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content