Milić i Doder doneli prvu medalju Srbiji na turnirima Svetskog kupa

0

Na turniru Svetskog kupa, BABOLAT Bulgarian International 2017, koji je održan u Sofiji, Luka Milić i Andrija Doder su osvojili prvu medalju u muškoj konkurenciji za Srbiju na seniorskim turnirima ovog ranga.

Uspeh je tim veći ako se zna da je Doderu ovo prva sezona u seniorskoj konkurenciji i da je Milić još uvek junior, a da su u glavnom gradu Bugarske prvi put zajedno nastupili u konkurenciji seniora na međunarodnoj sceni.

U prvom kolu su bili ubedljivi protiv Makedonaca Leonida Stojanova i Petara Živkovskog (2:0), u osmini finala su pali Grci Stamatis Cigirdakis i Ilias Ksantou (2:0), dok su u meču, vrednom odličja, savladali izraelsku kombinaciju Aleksander Bas – Šai Gefen (2:0). U polufinalu poraženi su od Slovenaca Mihe Ivanića i Andraža Krpeža (2:0).

Presrećni smo uspehom u Sofiji i činjenicom da smo podarili srpskom badmintonu prvu medalju u muškom dublu na međunarodnoj seniorskoj sceni i to na turniru Svetskog kupa. Pošto je Andriji i meni ovo bio prvi put da nastupimo na seniorskom međunarodnom turniru ovo je bilo i sjajna prilika za sticanje neprocenjivog iskustva. Vraćamo se u Srbiju sa mnogo novih saznanja i sa ogromnim samopouzdanjem i željom za daljim napredovanjem i usavršavanjam. Za manje od mesec dana očekuje nas izuzetno jak seniorski turnir u Mađarsku i potrudićemo se da se do njega još bolje spremamo“, kazao je Luka Milić.

Drugi naš muški dubl u Bugarskoj, koji su činila braća Borko i Dragoslav Petrović, u 1.kolu su poraženi od Indijaca Aruna Džordža i Sanijama Šukla (2:0), koji su stigli do trofeja u ovoj konkurenciji.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content