Milion evra od Norveške za razvoj lokalne infrastrukture i zapošljavanje

Kraljevina Norveška, kroz projekat „Norveška za vas“, odvojila je milion evra za finansiranje projekata za razvoj lokalne infrastrukture i za sprovođenje stručnih obuka a pravo učešća ima 91 lokalna samouprava u Srbiji iz treće i četvrte kategorije razvijenosti.

Iz Rasinskog okruga mogućnost da konkurišu imaju opštine Trstenik, Varvarin, Brus i Ćićevac.

Kroz ove pozive, lokalne samouprave moći će da konkurišu za pomoć Norveške za finansiranje najmanje osam projekata za unapređenje uslova života i razvoj lokalne infrastrukture i da obezbede treninge za najmanje 250 korisnika iz ranjivih grupa, čime bi se omogućilo zapošljavanje za najmanje 100 osoba.

Javni pozivi objavljeni su na sajtu projekta www.norveskazavas.org.rs. 

Srbija se razvija brzo, ali postoje i oni koji su u zaostatku. Kroz ovaj projekat, pomoćićemo onima kojima je to najpotrebnije – nezaposlenima da pronađu posao, a lokalnim samoupravama da unaprede svoje usluge“, rekao je ambasadorNorveške u Srbiji, Arne SanesBjornstad (Arne SannesBjørnstad).

Tokom novembra 2018, projekat “Norveška za vas” objaviće i javnipoziv za povećavanje prilika za zapošljavanje kroz podršku stvaranju novih biznisa i poboljšavanju produktivnosti postojećih biznisa i stvaranju novih radnih mesta.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content