MINISTARKA OBEĆALA: Država ulaže u aerodrom Rosulje

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović  najavila je juče u Trsteniku da se planira ulaganje u aerodrom Rosulje kod Kruševca.

Nakon aerodroma Morava kod Kraljeva, koji bi trebalo da bude osposobljen u junu, planirano je da na jesen bude gotova procedura za aerodrom kod Kruševca, rekla je ministarka, navodeći da je Vlada Srbije osnovala firmu Aerodromi Srbije kako bi objedinila u jednom preduzeću sve manje vazdušne luke.

To znači i Niš, Kraljevo, Ponikve, ali i aerodrom Rosulje. I očekujemo da čitava procedura za aerodrom kod Kruševca bude završena na jesen. Do juna planiramo da osposobimo aerodrom Morava u koji ćemo uložiti 8,5 miliona. Plan je da ove godine bude 20.000, druge već 100.000 putnika. I zašto ne bi i Rosulje bile isto tako razvijene”, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva se u Trsteniku sastala s direktorima Puteva Srbije i predstavnicima Koridora i Železnica Srbije i čelnicima lokalnih samouprava Rasinskog okruga i poručila da je Moravski koridor strateški najvažniji projekat.

Najavljujući za narednu nedelju dolazak predstavnika finansijkih fondova i banaka iz SAD i Velike Britanije, ministarka je rekla da očekuje da će u narednih mesec do dva biti potpisan ugovor o finansiranju koridora.

Praktično radovi mogu početi pred kraj trećeg kvartala“, kazala je Mihajlovićeva.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content