MINISTARSTVO PRAVDE: Tender za izradu dokumentacije za novi zatvor u Kruševcu

Ministarstvo pravde Republike Srbije raspisalo je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog zatvora u Kruševcu.
Postojeći zatvor više ne odgovara nameni i organizaciji prema kriterijumima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija jer se objekat nalazi u užem gradskom jezgru, neposredno iza zgrade Gradske uprave. Zbog toga će se novi zatvorski kompleks graditi van grada, na poljoprivrednom zemljištu površine 28,12 hektara.
Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji objavljenoj u okviru tendera, zatvorski kompleks biće organizovan u pet zgrada od kojih su četiri namenjene za osuđena lica, a jedna za pritvor. Smeštajni objekti su spratnosti P+1, P+2 i P+3 i sadržaće dvokrevetne ćelije, zatim po jednu pristupačnu ćeliju u svakoj zgradi namenjene osobama sa invaliditetom ili ograničenom pokretljivošću, zajedničko kupatilu u svakom krilu, dnvevni boravak, nadzorni punt na svakom spratu, i postorije za društvene sadržaje.
Ceo kompleks biće podeljen na sedam zona. U okviru zatvorskog kompleksa biće izgrađen medicinski blok, ambulanta zatvora u kojoj će raditi lekari opšte prakse i stomatolozi, dve kantine, prostorija za posete i dve odvojene trpezarije u kojima će se hraniti zatvorenici u različitim režimima odsluženja kazne.

Vrednost posla izrade tehničke dokumentacije iznosi 50 miliona dinara

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content