VREMEPLOV: Ko je sve reprezentovao Kruševac u Skupštini Srbije poslednjih 17 godina?

0

Da li se sećate ko je sve reprezentovao Kruševac u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2004. godine do danas?

Ovde je mali podsetnik jer je šira javnost neke od bivših poslanika već zaboravila pošto se više ne bave politikom a neki nisu više među živima.

Na izborima 2004. godine u republički parlament su, kao poslanici, iz Kruševca izabrani Momčilo Duvnjak (SRS), Miodrag Đidić (DS), Dragan Jovanović (SPS), Bogoljub Pejčić (SPO) i Vojkan Tomić (DSS).

Naredni izbori održani su početkom 2007. godine a u poslaničke klupe su seli Momčilo Duvnjak (SRS), Miodrag Đidić (DS), Nenad Krstić (G17 Plus), Srđan Milivojević (DS) i Miloš Radulović (DSS).

Na izborima od 11. juna 2008. godine ponovo su za poslanike izabrani Duvnjak, Đidić i Radulović.

Posle četiri godine, na izborima održanim maja 2012. godine, za poslanike su izabrani Miodrag Đidić i Srđan Milivojević (DS), Radoslav Komlenović (Jedinstvena Srbija), Bojana Đorđević (SPS) dok je dr Vesna Rakonjac (SNS) zamenila Bratislava Gašića koji je posle samo tri meseca vratio mandat kako bi zadržao funkciju gradonačelnika. 

Dve godine kasnije Vesna Rakonjac je ostala narodna poslanica a pridružili su joj se dr Dragana Barišić (SNS) i Siniša Maksimović (SPS).

Na izborima 2016. godine mandate su dobile dr Rakonjac, dr Barišić i Ivan Manojlović. Vesna Rakonjac je vratial mandat krajem 2017. godine a Ivan Manojlović 2018. godine.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content