NA FESTIVALU FESTIVALA U TREBINJU: Dva najvrednija priznanja za Trsteničko pozorište

Trsteničko pozorište je na 64. Festivalu festivala u Trebinju sa predstavom “Pomorandžina kora”,  po tekstu Maje Pelević i u režiji Branislave Stefanović, osvojilo dve najvrednije nagrade.

Predstava “Pomorandžina kora” Trsteničkog pozorišta

Trsteničko pozorište je dobilo nagradu  žirija za najbolju predstavu u celini a isto priznanje Trsteničani su dobili i od žirija publike.

Jeleni Jović je pripala nagrada za najbolju kostimografiju dok je Julijana Pavićević dobila diplomu za najboljeg protagonistu predstave.

Put do ovog festivala je bio u više koraka. Po odluci selektora Saveza amatera Srbije, reditelja Gorana Cvetkovića, ušli smo u završnicu 62. Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, gde smo osvojili Srebrnu plaketu, drugo mesto, što nas je direktno delegiralo na festival u Trebinju”, ističe Dušan Jović, rukovodilac Centra za kulturu Narodnog univerziteta Trstenik i Trsteničkog pozorišta.

Na 64. Fеstivаlu  fеstivаlа u Тrеbinju učеstvоvаlа su pоzоrištа iz Biјеlоg Pоlја, Kаvаdаrаcа, Bеčеја, Bаnjа Lukе, Тrеbinjа i Тrstеnikа.

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content