NARODNA STRANKA: “Ko gura “plastiku iz doba Jure?”

Članovi Narodne stranke kritikovali su odluku o izgradnji Dino parka u Kruševcu.

Dino park, po rečima Suzane Milosavljević,  direktorke Turističke organizacije Kruševca, biće turistička atrakcija našeg grada. Dino park na Kalemegdanu niti je povećao niti smanjio broj turista jer Kalemegdan ima i druge sadržaje iz turističke ponude.
Prirodnjački centar u Svilajncu, u okviru kojeg je i Dino park, je više edukativnog sadržaja, ako je to uopšte potrebno, jer znamo da većina dece iz gradskih sredina nisu videla uživo ni domaće životinje.
Dino park na Zlatiboru je samo popunio već vrlo bogatu turističku ponudu te planine”, zapitala se Inga Rakić.

Članovi Narodne stranke se pitaju  da li će Dino park u Kruševcu  biti rentabilan samo od prodaje ulaznica ili će njegovo održavanje da plaćaju građani?

Da li je urađena analiza i način na koji će se replike dinosaurusa održavati, jer su inače vrlo skupe?
Podsetiću da za izgradnju Dino parka u Kruševcu ministarstvo turizma izdvaja 60 miliona dinara, što je oko pola miliona evra, za “plastiku iz doba Jure”, a grad Kruševac 15miliona dinara, odnosno oko120.000 evra. Postavlja se pitanje “ko gura plastiku iz doba Jure preko ministarstva turizma po Srbiji, a sad i u našem gradu”? Da li je Dino park neophodan Kruševcu jer nam nedostaju neki drugi sadržaji iz turističke ponude i bojim se da će Dino park ubuduće da padne na teret građana Kruševaca“, zaključila je Inga Rakić na konferenciji za novinare Narodne stranke.

Po rečima Predraga Petronijevića ova stranka nastavlja kampanju bojkota narednih parlamentarnih izbora kroz direktan kontakt sa građanima.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content