TREĆI SAJAM TIMOVA ZA KARIJERNO VOĐENJE: Pomoć u izboru pravog zanimanja

0

U Kruševcu je danas  održan 3. Sajam timova za karijerno vođenje i savetovanje kruševačkih srednjih škola.

Organizator je Udruženje građana “Edukativni centar Kruševac”, uz podršku SOLIDAR SUISSE (Solidar Svisa), a u okviru projekta “Moja karijera – Međusektorski do razvijenog sistema karijernog vođenja i savetovanja u Kruševcu”.

Na štandovima Sajma, koordinatori Timova za KVIS kruševačkih srednjih škola predstavili su aktivnosti u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, kao i obrazovne profile.

Cilj ove manifestacije je da se budućim srednjoškolcima predstave srednje škole i obrazovni profili koje nude ali i da se predstave usluge karijernih timova. Urađeno je više od 40 informatora za različite profile a interesovanje je veliko“, istakao je Ilija Jovanović, programski direktor Edukativnog centra.

U Edukativnom centru potenciraju odličnu saradnju sa osam kruševačkih srednjih škola koje su se predstavile na sajmu.

Krajnji cilj projekta “Moja karijera – Međusektorski do razvijenog sistema karijernog vođenja i savetovanja u Kruševcu” je unapređivanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih, kroz institucionalizaciju međusektorskog modela karijernog razvoja mladih, širenje mreže partnerstava i usluga, kao i dalji razvoj modela KVIS (karijernog vođenja i savetovanja) na teritoriji Grada.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content