NARODNA STRANKA NAPUSTILA SKUPŠTINU U TRSTENIKU: Glasali za uvođenje psihijatrijskog pregleda za odbornike pa izašli iz lokalnog parlamenta!

0

Odbornička grupa Narodne stranke u Skupštini opštine Trstenik napustila je danas lokalni parlament, a šef odborničke grupe i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da SNS od institucija na republičkom i lokalnom nivou „pravi cirkus“.

Danas smo imali priliku da prisustvujemo skandaloznoj izjavi predsednika lokalne skupštine da nijedan predlog za dopunu dnevnog reda opozicije neće biti usvojen, jer je to ’dogovor koji ima vladajuća koalicija’. To je dokaz da je demokratija ukinuta i pokazatelj na koji način vladajuća većina posmatra lokalni parlament“, rekao je Aleksić.

Skupština opštine Trstenik danas je usvojila predlog odbornika SNS da psihijatar pregleda odbornike pre svake sednice lokalnog parlamenta.

Odbornička grupa Narodne stranke, jedina opoziciona u trsteničkoj skupštini, glasala je za taj predlog i potom napustila je potom sednicu.

Aleksić je naveo da je način donošenja odluke o uvođenju psihijatrijskog pregleda skandalozan, ali to „ne mora nužno biti loše“.

U lokalnom parlamentu su ostali odbornici vladajuće koalicije i možda je zaista i potrebno da neko proceni koliko su oni u stanju da obavljaju svoj posao. Zato smo pre izlaska iz parlamenta glasali za taj predlog“, rekao je Aleksić, i dodao da će opozicija svoju borbu nastaviti na ulicama Srbije.

Nakon što je opozicija napustila parlament, došlo je do sukoba između predsednika skupštine Gerasima Atanaskovića iz SNS-a i pomoćnika predsednika opštine Radomira Milunovića, šefa odborničke grupe SPS-a, koji je tvrdio da predlog za uvođenje psihijatrijskog pregleda nije imao dovoljnu većinu.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content