NATAŠA TAPUŠKOVIĆ: “Đuza zaslužuje neku posebnu i važnu ulicu!”

0

Nataša Šolak Tapušković za KruševacPress govori o pozorišnom festivalu u rodnom gradu i o tome da li se Kruševac odužio glumačkim veličinama.

Zasijala je kao Danica u “Lajanju na zvezde”, gledali smo je u filmovima “Život je čudo” ,”Šišanje”, serijama “Pozorište u kući”, “Folk”, a možemo je videti  i u mnogim predstavama beogradskih pozorišta.
Nataša Tapušković, devojačko Šolak, danas je jedna od najznačajnijih srpskih glumica srednje generacije i jedna iz plejade glumačkih talenata rođenih ispod Bagdale.
 
Kruševačko pozorište važi za jedno od najboljih u Srbiji. Šta misliš o činjenici da nemamo pozorišni festival, a toliko je glumačkih veličina po kojima je Kruševac poznat?
 
Činjenica da ne postoji pozorišni festival je, verovatno, posledica inertnosti, nedostatka finansijske podrške i još mnogih faktora. O tome nisam nikada razmišljala, ali je zaista neverovatno da nije došlo do realizacije takve ideje obzirom na toliki broj darovitih i raznovrsnih glumaca, poreklom Kruševljana. Zaista želim sreću u tom poduhvatu svima koji se budu usudili na tako lep izazov”, ističe Nataša Šolak Tapušković.
 
Da li smo se poznatim glumcima odužili kako dolikuje?
 
Toliko je stvari koje ostanu neizrečene i neosvetljene, pa tako i naše kolege koje nisu više sa nama, ali jesu u našem sećanju, kolektivnom pamćenju, nosioci jednog duha… Ipak, još uvek nisu dobili neku potvrdu i atest da će biti zauvek prisutni u našoj svakodnevici barem imenovanjem ulica po njima. Divno bi bilo da Đuza Stoiljković bude prvi na tom spisku i da to bude neka posebna i važna ulica!
 
Kada bi u Kruševcu postojala nagrada koja bi nosila ime neke glumačke legende da li bi za tebe imalo poseban značaj da je dobiješ?
 
Naravno da bi me posebno obradovala nagrada koja stiže iz mog grada… Sa ponosom bih je prihvatila!

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content